Nederland kijkt naar België en denkt aan verandering van omstreden play-offs
Opmerkelijk voorstel van KNVB voor Eredivisie

Nederland kijkt naar België en denkt aan verandering van omstreden play-offs

03-06-2015 13:27
32

Als het aan Jelle Goes van de KNVB ligt, dan gaan de Eredivisie en Jupiler League op de schop. De technisch manager van de Nederlandse voetbalbond ontvouwt in het Algemeen Dagblad zijn plannen voor de nabije toekomst. Hij spreekt over de play-offs en de opzet van de Eredivisie.

Over de kritiek op hoe het systeem van promotie/degradatie en de play-offs om Europees voetbal werken in Nederland, denkt de KNVB ook na. "We moeten toe naar meer weerstand in de Eredivisie", zegt Goes in gesprek met het AD.

"Wat mij betreft breiden we uit naar twintig clubs. Verruim de promotie/degradatieregeling. Als twee clubs direct degraderen in plaats van één, geeft dat meer strijd. En laten we ook nog eens kijken naar play-offs bovenin."

Het dagblad geeft als voorbeeld de Belgische competitie. Daar wordt in play-off vorm zowel om het kampioenschap gestreden als voor degradatie. Goes zegt niet direct dat hij dat de juiste manier vindt om de weerstand in Nederland te verhogen. "Maar het is een manier om meer nationale topwedstrijden te krijgen."