Hij moet naar een team waar hij zich kan ontwikkelen tot een echte Ajax-spits
"De keuze is aan hem en Ajax"

"Hij moet naar een team waar hij zich kan ontwikkelen tot een echte Ajax-spits"

09-06-2015 06:30
32

Richairo Zivkovic gaat deze zomer op zoek naar een club waar hij zich kan ontwikkelen tot een echte Ajax-spits. Een tijdelijk vertrek is dus aanstaande, maar een doorbraak in Amsterdam blijft het uiteindelijke doel. Dat zegt zaakwaarnemer Guido Albers tegen VoetbalPrimeur.

Zivkovic wordt al even in verband gebracht met een vertrek bij Ajax, maar van een definitieve transfer is hoe dan ook geen sprake. "Het gaat honderd procent om verhuur", aldus Albers tegen deze site. "Hij moet naar een team waar hij zich kan ontwikkelen tot een echte Ajax-spits."

"Richairo moet minuten gaan maken, dat is voor iedereen het beste", vervolgt de belangenbehartiger. Na het teleurstellend verlopen jaar in Amsterdam is er in elk geval zeker nog geen sprake van paniek in het kamp van Zivkovic. "We vergeten weleens totaal dat hij nog maar achttien jaar is."

Duidelijk is dat er belangstelling is van meerdere clubs. "Wij wachten rustig af. De keuze is aan hem en Ajax", besluit Albers. Onder meer FC Groningen en Willem II werden al in verband gebracht met Zivkovic, die afgelopen seizoen tot zeven invalbeurten in de hoofdmacht kwam. Hij maakte één doelpunt. In de Jupiler League was het talent goed voor 18 goals in 25 optredens.