Hiddink overweegt om plaats te maken, Blind start mogelijk eerder aan klus
Hiddink overweegt om af te treden als bondscoach

Hiddink overweegt om plaats te maken, Blind start mogelijk eerder aan klus

15-06-2015 02:00
20

Guus Hiddink overweegt serieus om nu al plaats te maken voor Danny Blind. De huidige keuzeheer van Oranje gaat spoedig om de tafel met de KNVB om te praten over zijn standpunten.

Dat maakt Hiddink bekend aan de Telegraaf. "Ik heb mijn ideeën over een rol als senior-bondscoach. Alvorens daar een beslissing over te nemen en mee naar buiten te treden, wil ik die eerst bij wat mensen in mijn omgeving neerleggen. Hoelang dat zal duren? Oh, daar kan ik binnen een uurtje uit zijn", aldus de bondscoach.

KNVB-directeur Bert van Oostveen ziet wel wat in een eerdere doorschuiving van Blind. "Het is de constructie zoals we zijn overeengekomen toen we met elkaar in zee zijn gegaan. In onze evaluatie zal het ongetwijfeld ter sprake komen. Als Hiddink en Blind daar klaar voor zijn dan is ook voor de KNVB de tijd rijp. Zo niet dan is Guus in september nog bondscoach."

Volgens Van Oostveen hoeft er binnen Oranje niet gek veel te veranderen wanneer Blind eerder bondscoach wordt. "Je zag in Letland al dat Danny zich nadrukkelijker manifesteerde dan ooit tevoren. Bij doorstroming krijgt hij alleen de mediaverplichtingen en de eindverantwoordelijk op zijn bordje erbij. De belangrijkse doelstelling blijft kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk. Hoe maakt op zich niet uit."

Onder Hiddink is Oranje bezig aan een moeizame EK-kwalificatie. De ploeg bezet na zes wedstrijden de derde plaats in Groep A en moet in de resterende vier duels nog volop aan de bak om plaatsing voor het eindtoernooi in Frankrijk te bewerkstelligen. Dat leverde Hiddink in de voorbije maanden al de nodige kritiek op.