'KNVB en Hiddink komen maandag of dinsdag met ontslagbrief'
Bondscoach doet stap terug, meldt Telegraaf

'KNVB en Hiddink komen maandag of dinsdag met ontslagbrief'

29-06-2015 16:01
51

Guus Hiddink vertrekt als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat meldt De Telegraaf, de KNVB heeft nog geen persbericht naar buiten gebracht.

De voetbalbond komt naar verwachting maandag of dinsdag met een communiqué, waarin het ontslag van Hiddink wordt toegelicht. Beide partijen zijn vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. Met het zéér waarschijnlijke vertrek van de 68-jarige Achterhoeker komt er een einde aan een roerige post-WK periode.

Hiddink nam na het huzarenstukje van Louis van Gaal in Brazilië het stokje over, maar sindsdien was het geen moment rustig. Oranje begon de kwalificatiereeks voor het EK met 2-1 tegen Tsjechië en vervolgens trad er nauwelijks verbetering in. Het a-typische gedrag van de bondscoach was bovendien onderwerp van gesprek.

In de aanloop naar het met 6-0 gewonnen kwalificatieduel met Letland legde Hiddink zijn functie al in de waagschaal, waarna hij een paar weken geleden opnieuw opzien baarde. Hij overwoog een stap terug te doen en het stokje over te geven aan assistent Danny Blind, die hem na het EK in Frankrijk sowieso zal opvolgen. Het is niet bekend of Blind nu direct aan de bak moet.