Ajax is natuurlijke leider rijker: 'Zie je al; hij heeft wat de groep nodig heeft'
"Je ziet nu al dat hij een leidersrol op zich neemt"

Ajax is natuurlijke leider rijker: 'Zie je al; hij heeft wat de groep nodig heeft'

30-06-2015 09:52
3

John Heitinga werd onlangs door Ajax gehaald als ervaren kracht. De centrale verdediger kan op meer posities dan alleen rechts in het centrum uit de voeten, denkt zijn trainer Frank de Boer.

"Ik ben heel blij dat hij er is. Je ziet nu al dat hij een leidersrol op zich neemt. Dat heb je gewoon nodig met deze jonge jongens. Zij hoeven zich nergens voor te schamen. Hij is door de wol geverfd en heeft het zelf destijds ook meegemaakt met Jaap Stam, bijvoorbeeld. Hij heeft wat de groep nodig heeft. Vandaar dat we hem hebben aangetrokken", aldus De Boer tegenover Ajax TV.

"John wordt bij ons een volwaardige eerste selectiespeler. De beste speelt uiteindelijk, hij heeft genoeg concurrentie. Ik noem maar een Van der Hoorn en Veltman. Maar John kan ook links centraal spelen of als controlerende middenvelder. Hij zal in ieder geval vol aan de bak moeten, dat weet hij ook. Maar zoals hij zelf al heeft aangegeven: hij heeft binnen de lijnen, maar ook buiten de lijnen een belangrijke rol", besluit de oefenmeester van Ajax.