Ajax meldt zich tóch naast PSV voor belofte: En anders blijft hij mooi bij ons
Talent is gewild

Ajax meldt zich tóch naast PSV voor belofte: "En anders blijft hij mooi bij ons"

30-06-2015 12:38
28

PSV krijgt in de strijd om één van de grootste talenten van Nederland last van Ajax. De Amsterdammers hebben zich inderdaad gemeld voor Frenkie de Jong.

Dat schrijft Voetbal International dinsdag. De achttienjarige De Jong speelt voor Willem II, maar het staat vast dat hij in de zomer een stap hogerop maakt. PSV leek lange tijd de bestemming, maar er zit geen schot in de onderhandelingen en dus gaat Ajax zich ermee bemoeien.

De Amsterdamse club volgt de verrichtingen van de middenvelder op de voet, ook al leek het aanvankelijk niet aan te kloppen bij Willem II. Vorige week deden de twee clubs al zaken met de transfers van Mitchell Dijks, Richairo Zivkovic, Lesly de Sa en Ruben Ligeon. Willem II laat het intussen allemaal op zich afkomen. De nummer negen van het afgelopen Eredivisie-seizoen laat het toptalent niet voor een appel en een ei gaan.

"En anders blijft Frenkie mooi bij ons", reageert trainer Jurgen Streppel. "We kunnen hem goed gebruiken en hopen dat hij nog lang bij Willem II speelt." De Jong heeft in Tilburg een contract tot de zomer van 2016. Het feit dat PSV vier jaar geleden 700.000 euro betaalde voor Jetro Willems, sterkt Willem II in de gedachte dat er meer geld op tafel moet komen.