'Harde, goede verdediger' voor Ajax: Goed voor de groep en voor mij
"We willen elkaar naar een hoger niveau tillen"

'Harde, goede verdediger' voor Ajax: "Goed voor de groep en voor mij"

01-07-2015 10:39

Ricardo van Rhijn bereidt zich in Oostenrijk voor het op het nieuwe seizoen met Ajax. Het moet komend seizoen beter, realiseert de rechtsback zich.

"De trainingen zijn zoals gewoonlijk lekker pittig", vertelt hij aan Ajax TV. "We kunnen hier allemaal weer op krachten komen. De gretigheid is absoluut aanwezig, zeker na het teleurstellende vorige seizoen. Iedereen wil zich revancheren als team en als individu. Dat is te merken aan het sfeertje."

Ook persoonlijk beleefde Van Rhijn geen goed jaar. "Ik heb niet het niveau gehaald dat ik wilde halen. Dat is voor mij persoonlijk jammer en daardoor ben ik extra gemotiveerd om het dit jaar beter te doen en het ook een heel seizoen vol te houden. We willen elkaar naar een hoger niveau tillen."

"We hebben met Nemanja (Gudelj, red.) en John (Heitinga, red.) twee goede jongens die we goed kunnen gebruiken. Samen met de jongens die er al zijn, denk ik dat we een heel mooi seizoen neer kunnen zetten."

De komst van Heitinga is goed voor de Ajax-selectie, meent Van Rhijn. "Ik ken hem als een harde, goede verdediger met voetballende kwaliteiten. Ik heb met hem mogen spelen bij het Nederlands elftal. Het is goed voor de groep en goed voor mij dat hij er bij is. We kunnen het goed met elkaar vinden. We praten hier vaak bij het eten en blikken een beetje vooruit op het komende seizoen."