Bayern München heeft beet: concurrent van 30 miljoen voor Robben en Ribéry
Braziliaan tekent vierjarig contract

Bayern München heeft beet: concurrent van 30 miljoen voor Robben en Ribéry

01-07-2015 11:45
1

Bayern München heeft zich woensdag definitief versterkt met Douglas Costa. De Braziliaan wordt voor dertig miljoen euro overgenomen van Shakhtar Donetsk, dat de transfer bevestigt.

Bayern maakte de deal inmiddels ook wereldkundig en spreekt van een 'topaankoop'. Costa onderging dinsdagavond een uitgebreide medische keuring en die bracht geen problemen aan het licht. In München tekent de Braziliaan een vijfjarig contract.

De transfer van Costa is sportief gezien een aderlating voor Shakhtar, dat wél een mooie som geld krijgt overgemaakt. Bayern München betaalt dertig miljoen euro voor de international, die de aanvallende zorgen van Pep Guardiola moet verlichten. De Spaanse coach moest het afgelopen seizoen vaak stellen zonder Franck Ribéry en Arjen Robben.

Bayern München wilde Costa overigens al langer vastleggen, maar moest wachten tot het moment dat Brazilië werd uitgeschakeld op de Copa America. Dat gebeurde vorige week. In dienst van Shakhtar was hij goed voor 38 doelpunten in 203 optredens. Costa speelde sinds de winter van 2010 in Oekraïne.