Go Ahead Eagles knokt zich naar remise en heeft nog kans in Hongarije
1-1 in Deventer

02-07-2015 21:54
11

Go Ahead Eagles heeft donderdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen het Hongaarse Ferencváros. Tijdens het eerste duel van het tweeluik in de voorronde van de Europa League tekende Bart Vriends voor de Nederlandse goal.

De Europese ontmoeting in Emmen - wegens een verbouwing aan de Adelaarshorst kon Go Ahead niet aantreden in eigen stadion - begon werkelijk dramatisch. Binnen drie minuten spelen lag de bal in het net van keeper Eric Cummins. Vriends ging in de fout, Hongaars international Zoltán Gera profiteerde: 0-1.

Ferencváros kreeg nog een paar kansjes en even leek het erop alsof de Europese rentree van de Jupiler League-club uit zou lopen op een ramp. Maar Go Ahead knokte zich knap terug. Op slag van rust was het uitgerekend aanvoerder Vriends die voor de gelijkmaker tekende. Hij kopte raak uit een corner van Jerry van Ewijk.

De tweede helft bracht weinig spanning met zich mee. De thuisploeg kreeg nog wat mogelijkheden en drong voorzichtig aan, maar gescoord werd er niet meer. Volgende week reist Go Ahead af naar Hongarije voor de return. Er mogen geen supporters uit Deventer het stadion in. Ferencváros heeft nog een straf van de UEFA openstaan.