Ajax komt niet verder dan gelijkspel in oefenduel met Russische club
De Boer trad in de eerste en tweede helft aan met een ander team

04-07-2015 17:54
3

Ajax heeft zaterdagmiddag het trainingskamp in Oostenrijk afgesloten met een oefenpotje tegen de Russische topclub Dinamo Moskou. De Amsterdammers speelden voor het eerst in de nieuwe uitshirts en voor het eerst dit seizoen prijkte de aanvoerdersband om de arm van Davy Klaassen, die werd verkozen tot nieuwe captain van Ajax. Eindstand: 2-2.

Ook in het Oostenrijkse Tirol was het warm, maar liefst 32 graden. Jasper Cillessen sluit zich maandag pas weer aan bij Ajax, daarom stond Diederik Boer tussen de palen. In de tweede helft mocht Andre Onana het proberen.

Bij Dinamo Moskou staan een aantal oud-Eredivisionisten onder contract: Balasz Dzsudzsák (PSV), Douglas (FC Twente) en Alexander Büttner (Vitesse). Laatstgenoemde deed niet mee wegens een blessure, maar flirtte wel openlijk met Ajax.

Opstelling Ajax eerste helft:
Boer, Tete, Heitinga, Riedewald, Dijks, Klaassen, Gudelj, Sinkgraven, Schöne, El Ghazi, Menig.

De eerste grote kans was voor Ajax, dat na twee minuten op de paal kopte via Davy Klaassen op aangeven van Lasse Schöne. Vlak voor de tussentijdse drinkpauze kwam Ajax dan toch op voorsprong, maar kreeg hierbij de nodige hulp van de club uit Moskou. Een hoekschop van Schöne werd in eigen doel gewerkt door Kuzmin. Na precies een half uur kwam Dinamo op gelijke hoogte. Een schot werd van richting veranderd door Riedewald en zodoende werd het 1-1. Vlak voor rust was het Anwar El-Ghazi met een grote kans, maar hij raakte de bal volledig verkeerd. Het betekende zijn laatste wapenfeit, aangezien hij net als de tien anderen werd gewisseld.

Opstelling Ajax tweede helft:
Onana, Van Rhijn, vd Hoorn, Viergever, Savastano, Van de Beek, Serero, Bazoer, Muric, Hendriks, Cerny.

Het tweede bedrijf was nog geen kwartier onderweg toen Ajax op voorsprong kwam. Bazoer kreeg veel ruimte, draaide weg bij zijn tegenstander en passeerde de doelman met een knap afstandsschot in de verre hoek. Vlak daarna kregen de Russen een goede schietkans, maar Onana wist de inzet ternauwernood over te tikken. Naarmate de tweede helft vorderde wist Ajax geen vuist meer te maken en het sterker wordende Dinamo rook haar kans. Na ruim tachtig minuten resulteerde dat in de gelijkmaker via M'Vila.