'Rooie' Ajacied: Het lijkt wel alsof je jaren geen wedstrijd hebt gespeeld
"We kunnen terugkijken op een geslaagd trainingskamp"

'Rooie' Ajacied: "Het lijkt wel alsof je jaren geen wedstrijd hebt gespeeld"

05-07-2015 11:32
3

Ajax werkte als afsluiting op het trainingskamp in Oostenrijk een oefenwedstrijd af tegen Dinamo Moskou (2-2). Frank de Boer kijkt met veel genoegen terug op de week en zijn nieuwbakken aanvoerder Davy Klaassen doet hetzelfde.

Voor de aanvallende middenvelder was het duel met de Moskovieten zwaar, aangezien hij door een buikwandoperatie lang niks mocht doen. "Het lijkt wel alsof je jaren geen wedstrijd hebt gespeeld. Die conditie komt wel terug, maar het was wel aanpoten", laat Klaassen met een glimlach op zijn gelaat weten tegenover Ajax TV. "Het is duidelijk dat we deze week hard en goed hebben getraind, daar kunnen we mee verder."

"We kunnen terugkijken op een geslaagd trainingskamp", benadrukte trainer De Boer. "Deze eerste week van de voorbereiding is heel goed bevallen. We hebben kunnen trainen waarop we graag wilden trainen, konden doen wat we wilden doen. Het was een paar dagen, één of twee, echt warm. Daardoor hebben we een fietstocht in de bergen moeten schrappen. Voor de rest hebben we alles kunnen doen, zeer positief dus." Ook de oefenmeester zag dat veel van zijn spelers het in de eerste helft zwaar hadden en richtte zijn pijlen op Klaassen. "Hij werd steeds rooier."