Stennis gemaakt rondom PSV-doelwit Berghuis: Kan niet in de toekomst kijken
"Ik hoop dat hij voorlopig blijft"

Stennis gemaakt rondom PSV-doelwit Berghuis: "Kan niet in de toekomst kijken"

06-07-2015 07:46
1

Het is nog onduidelijk of Steven Berghuis op een transfer moet rekenen. PSV is vooralsnog in de slag om Gaston Pereiro en Maxime Lestienne binnen te hengelen. Als een deal met Pereiro mislukt, komt Berghuis van AZ in beeld.

De aanvallende middenvelder, die als vleugelspeler speelt, sluit maandag aan om zijn eerste training van de voorbereiding af te werken bij de Alkmaarders.  "Ik hoop dat hij voorlopig blijft en ga daar ook van uit, maar ik kan niet in de toekomst kijken", zei trainer John van den Brom tegenover De Telegraaf.

Voor AZ is het sowieso afwachten, daar PSV eerst probeert om Pereiro van Nacional uit Uruguay te strikken. Technisch directeur Earnest Stewart blijft kalm. "Ik hoor het wel als er een formeel bod wordt uitgebracht", laat de td optekenen.

"Er wordt al jaren achter elkaar stennis gemaakt op het moment dat er bij ons een belangrijke speler dreigt te vertrekken, maar dat is nu eenmaal het lot van het Nederlandse voetbal en vooral van clubs als wij die goede spelers proberen op te leiden. Ook in het verleden, na het vertrek van sterkhouders als Adam Maher, Jozy Altidore en Rasmus Elm, zijn we er weer bovenop gekomen", aldus Stewart.