Vertrokken spits baalt als een stekker: 'Was eigenlijk geen moment top bij Ajax'
Sigthórsson brengt zo'n drie miljoen euro op

Vertrokken spits baalt als een stekker: 'Was eigenlijk geen moment top bij Ajax'

06-07-2015 11:37
5

Kolbeinn Sigthórsson is met een ietwat apart gevoel vertrokken bij Ajax. De IJslander maakte onlangs de overstap van Amsterdam naar FC Nantes. "De belofte dat Nantes een sleutelspeler in mij ziet, is me veel waard."

Dat citeert Ajax Life van het IJslandse Visir. "Het was eigenlijk geen enkel moment echt top bij Ajax. Misschien dat ik twee jaar geleden in topvorm was. Toen was ik helemaal fit en kon ik vrijwel alles spelen. Maar een periode waarin ik echt top was? Nee, die kan ik niet noemen", zegt de oud-spits van AZ, die in dienst van de recordkampioen goed was voor in totaal 31 treffers.

Aanvankelijk werd verwacht dat de spits vorig jaar al weg zou gaan bij Ajax. "Maar dat is achteraf. Toen stond ik volledig achter mijn beslissing om Ajax trouw te blijven. Een goed gesprek met de leiding gaf voor mij de doorslag. Toen wist ik niet hoe het zou uitpakken."

Eerder liet Sigthorsson al blijken dat hij de transfer naar het Franse Nantes als een verlossing ziet. De spits brengt met zijn overstap zo'n drie miljoen euro in het laatje van Ajax.