'Valencia-transfer Bakkali levert PSV flinke zak met geld op'
Flinke zak met geld voor PSV

'Valencia-transfer Bakkali levert PSV flinke zak met geld op'

07-07-2015 09:23
6

Het vertrek van Zakaria Bakkali naar Valencia levert PSV toch nog een flink geldbedrag op. De Belg vertrekt weliswaar transfervrij, maar desondanks krijgen de Eindhovenaren een vergoeding.

PSV heeft recht op een opleidingsvergoeding en die bedraagt volgens het Eindhovens Dagblad 390.000 euro. Bakkali speelde tussen zijn dertiende en negentiende voor de Eindhovense club. Vanaf het zestiende levensjaar heeft een club jaarlijks recht op 90.000 euro wanneer de speler ooit een transfer maakt. De jaren daarvoor gaat het om 10.000 euro. Bakkali is nu negentien, wat het totaal van 390.000 euro verklaart.

In de toekomst ontvangt PSV mogelijk nog meer geld voor Bakkali, want de club heeft rechts op een solidariteitsbijdrage van 2,75% bij alle toekomstige transfers. De club zou ook hebben onderzocht of de opleidingsvergoeding op te rekken was naar 630.000 euro, maar daar slaagden de Noord-Brabanders uiteindelijk niet in. Behalve PSV krijgt ook Standard Luik, de vorige club van Bakkali, een opleidingsvergoeding van tienduizend euro.