PSV-target in gedachten al bezig: 'Zag het allemaal via internet, leuk om te zien'
'Lekker om er weer te zijn'

PSV-target in gedachten al bezig: 'Zag het allemaal via internet, leuk om te zien'

07-07-2015 17:04
1

Steven Berghuis zette maandag zijn eerste stappen van dit seizoen op het trainingsveld van AZ. De flankaanvaller kreeg extra rust, nadat hij deel uitmaakte van Oranje. Minuten bleven echter uit, maar daarom was een periode van rust niet minder welkom.

"Er zaten een paar zware loopjes bij", zegt het PSV-target op de clubsite. "Maar daar had ik me wel op voorbereid. Na de trainingen bij het Nederlands elftal heb ik, op twee krachttrainingen na, twee weken helemaal rust gehouden. De laatste week van mijn vakantie heb ik wat loopjes gedaan. Ik had daarvoor een schema meegekregen. In totaal had ik dus drie weken vrij, waarin ik twee keer naar het buitenland ben geweest. Dat was wel lekker, ik heb ervan genoten."

Berghuis kon niet wachten om weer te beginnen, maar rust had even de prioriteit. "Ik had de foto’s en filmpjes van de trainingen van AZ al gevolgd via internet en het Twitter-account van AZ. Leuk om te zien. Ik had gisteren dan ook erg veel zin om nu weer te kunnen beginnen. Het is lekker om er zelf weer te zijn en de groep te zien."