'Gepikeerde Messi is 'zondebok-rol' beu en overweegt ingrijpende beslissing'
Aldus Argentijnse media

'Gepikeerde Messi is 'zondebok-rol' beu en overweegt ingrijpende beslissing'

07-07-2015 20:50
2

Argentinië slaagde er niet in om de Copa América te veroveren en captain Lionel Messi is de gebeten hond. De aanvoerder van de Zuid-Amerikaanse grootmacht kreeg het in de afgelopen dagen zwaar te verduren. De gepikeerde Messi overweegt nu om tijdelijk te bedanken voor de nationale ploeg. 

Dat melden verschillende Argentijnse sportjournalisten dinsdag. De aanvaller van Barcelona is schijnbaar zó geraakt door de kritiek op zijn persoon, dat hij voorlopig geen trek meer heeft om uit te komen voor zijn vaderland.

Na de WK-finale in 2014 (1-0 verlies tegen Duitsland) zou Messi ook overwogen hebben om voorlopig niet voor Argentinië uit te komen. Toen wisten teamgenoten en vrienden dat nog uit zijn hoofd te praten. Mocht de dribbelaar nu wél er voor kiezen om inderdaad voorlopig te bedanken, dan zou dat betekenen dat Argentinië de kwalificatiereeks voor het WK 2018 moet gaan beginnen zonder zijn aanvoerder. 

De Argentijnen verloren zaterdagnacht de Copa América-finale van Chili. Het land heeft nu sinds 1993 geen grote prijs meer gewonnen. 'Het elftal was niet goed voorbereid op de finale. Vooral Messi liet het afweten. Hij liep alleen maar te wandelen over het veld', schreef sportkrant Olé na die wedstrijd. 

'Het is mooi geweest. Het is tijd om onze tanden te laten zien, zoals Javier Mascherano dat bij uitstek kan. De aanvoerdersband zit duidelijk om de verkeerde arm.'