'Uitverkoop in Enschede nog niet afgelopen: aanbiedingen voor drietal welkom'
Eerdere verkopen leverden 9 miljoen op

'Uitverkoop in Enschede nog niet afgelopen: aanbiedingen voor drietal welkom'

07-07-2015 23:30
10

De uitverkoop bij FC Twente is nog niet ten einde. Voetbal International meldt dinsdag dat ook dragende krachten als Jesús Corona, Renato Tapia en Hakim Ziyech bij een goed bod uit Enschede mogen vertrekken. 

Het nieuws is opvallend, aangezien Twente-directeur Gerald van den Belt vorige week verkondigde dat Twente niet langer genoodzaakt is om spelers van de hand te doen. De Tukkers lieten deze transferperiode al de nodige spelers vertrekken.

Aan Andreas Bjelland (Brentford), Kasper Kusk (FC Kopenhagen), Bilal Ould Chikh (Benfica), Cuco Martina (Southampton) en Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt) werd deze zomer miljoenen euro's verdiend. Daarnaast staan ook onder meer Dico Koppers (Willem II), Daryl Lachman (Sheffield Wednesday) en Tim Breukers (Heracles Almelo) niet langer onder contract in de Grolsch Veste. 

In totaal kon Twente inmiddels negen miljoen euro beschrijven aan verkopen. Vanwege de belabberde financiële situatie is het echter wenselijk dat er nóg meer spelers van de hand worden gedaan, zo schrijft VI. Corona, Tapia en Ziyech vertegenwoordigen een fikse transferwaarde. Corona werd eerder in verband gebracht met PSV, Ziyech zou in de belangstelling staan van clubs uit Spanje.