'Megadeal Wijnaldum op komst: Engelsen naar Nederland om transfer af te ronden'
Concurrentie neemt toe

'Megadeal Wijnaldum op komst: Engelsen naar Nederland om transfer af te ronden'

08-07-2015 06:58
22

PSV lijkt toch snel afscheid te gaan nemen van Georginio Wijnaldum. Newcastle United voelt de hete adem van de concurrentie in de nek en heeft de onderhandelingen met PSV geopend.

Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend. Volgens de ochtendkrant vlogen vertegenwoordigers van de Magpies dinsdag naar Nederland om in de regio Amsterdam te onderhandelen met PSV. Ook managing director Lee Charnley van Newcastle United zou daarbij aanwezig zijn.

Het lijkt er dan ook op dat de interesse van Newcastle zeer concreet is. In Engeland wordt gemeld dat de Premier League-club er alles aan gelegen is om Wijnaldum binnen te halen, nadat enkele andere transfers mislukten. Newcastle zou zelfs de vraagprijs van twintig miljoen euro willen naderen.

De 24-jarige Wijnaldum liet dinsdag nog weten dat hij niet op de hoogte was van de concrete interesse van Newcastle. "Het is wel een verschil, Paris Saint-Germain of Newcastle", voegde hij daar aan toe.

PSV zal echter niet met Newcastle in onderhandeling gaan als het van Gini geen indicatie heeft gekregen dat Newcastle in de smaak valt. De aanvoerder van de Eindhovenaren kan in de havenstad drie miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Everton
De dadendrang van Newcastle heeft mogelijk te maken met de belangstelling van Everton. De blauwhemden mengen zich volgens De Telegraaf snel in de strijd om de Oranje-international.