Azen op terugkeer bij Ajax: Hopelijk dan weer in Amsterdam te bewonderen
"Een zeer hectisch half jaar"

Azen op terugkeer bij Ajax: "Hopelijk dan weer in Amsterdam te bewonderen"

13-07-2015 10:51
5

Ruben Ligeon is vastbesloten om volgend seizoen als een betere speler terug te keren bij Ajax. De rechtsback wordt dit seizoen verhuurd aan Willem II, de club die hem graag wilde hebben en onder meer ook Ajacied Richairo Zivkovic op huurbasis naar Tilburg haalde.

Ligeon werd in de tweede seizoenshelft al door Ajax verhuur aan NAC Breda, dat tegen degradatie moest strijden en die strijd verloor. "Een zeer hectisch half jaar, waarin direct gepresteerd moest worden om te proberen rechtstreekse degradatie te ontlopen. Als ik dat vergelijk met mijn begin bij Willem II, is het hier een oase van rust", aldus de back op de website van Willem II.

In de tweede seizoenshelft gaf Ajax aan dat het Ligeon wilde verkopen, maar daar kwam de club later op terug. Uit het binnen- en buitenland waren clubs geïnteresseerd in Ligeon. "Er was interesse van Willem II en na een heel goed gesprek met Jurgen Streppel waarin hij heeft uitgelegd waarom Willem II mij graag wilde hebben en welk type voetbal hij met de club wil spelen was ik heel enthousiast."

Ligeon verlengde verrassend genoeg zijn contract bij Ajax tot medio 2017 en staat nu voor een belangrijk jaar in Tilburg. "Ik hoop mij dit seizoen zodanig goed te kunnen ontwikkelen, dat ik volgend jaar weer in Amsterdam te bewonderen ben."