Heitinga: 'Bij De Boer is het zichtbaarder, maar Cocu heeft hetzelfde'
Trainers waren in 2010 actief als assistent bij Oranje

Heitinga: 'Bij De Boer is het zichtbaarder, maar Cocu heeft hetzelfde'

22-07-2015 13:50

John Heitinga is terug in de Eredivisie en komt de nodige oude bekenden tegen op de Nederlandse velden. Bij het Nederlans Elftal werkte de verdediger in het verleden samen met Frank de Boer en Phillip Cocu. De huidige trainers van Ajax en PSV waren op het WK 2010 actief als assistenten van Bert van Marwijk. 

"De Boer en ook Cocu waren belangrijke schakels op het WK in Zuid-Afrika", blikt Heitinga terug met Voetbal International. "Vooral Frank was heel erg aanwezig. Van Marwijk gaf hem de ruimte om regelmatig trainingen te leiden, op andere momenten deed Frank mee met partijvormen."

"Dan hoefde hij alleen maar zichzelf te zijn om een voorbeeld voor ons te zijn. Bloedfanatiek nog steeds. De Boer straalt in alles wat hij doet de perfecte winnaarsmentaliteit uit. Als speler en als coach. Bij Frank is het zichtbaarder, maar Phillip Cocu heeft dezelfde mentaliteit. In hun spelerstijd waren het al leiderstypes. Frank de verbaal aanwezige leider, Phillip de stille leider."

"Dat zie je ook terug nu ze trainer zijn", merkt Heitinga. "Frank kan tekeer gaan langs de lijn, Phillip is rustiger van karakter. In hun tijd als assistent bij Oranje kon je al zien dat het hoofdtrainers zouden worden."