'Van Gaal werkt niet mee aan plannetje McClaren en blokkeert transfer'
Coach ziet niets in laten gaan routinier

'Van Gaal werkt niet mee aan plannetje McClaren en blokkeert transfer'

26-07-2015 21:55

Louis van Gaal heeft een stokje gestoken voor een mogelijk vertrek van Michael Carrick. De verdedigende middenvelder staat op het lijstje van Internazionale en Newcastle United.

Beide clubs dachten een aardige kans te maken op het vastleggen van Carrick, maar kwamen bedrogen uit. Volgens The Sunday People wil Manchester United absoluut niet meewerken aan een transfer van Carrick. De 33-jarige speler is volgens Van Gaal van grote waarde met zijn ervaring.

Toen Carrick afgelopen seizoen een basisplaats kreeg op het middenveld, kwam United in een goede periode terecht. Hij is multi-inzetbaar en kan ook centraal in de verdediging uit de voeten. Met de komst van Bastian Schweinsteiger en Morgan Schneiderlin heeft Carrick er twee geduchte concurrenten bij gekregen, maar dat neemt niet weg dat iedereen bij United hem er graag bijhoudt.

Carrick heeft op Old Trafford nog een verbintenis tot medio 2016. Daley Blind lijkt geen concurrent meer voor Carrick. De Oranje-international wordt tijdens de voorbereiding links centraal in de defensie geposteerd.