Laatste jaar bij Feyenoord kun je helaas het dieptepunt van mijn carrière noemen
"Ik snap het nog steeds niet"

"Laatste jaar bij Feyenoord kun je helaas het dieptepunt van mijn carrière noemen"

28-07-2015 08:50
2

Roy Makaay kijkt allesbehalve positief terug op zijn laatste jaar bij Feyenoord en daar geeft hij voornamelijk Mario Been de schuld van. De keuzeheer zette de topspits van weleer regelmatig op de bank.

Makaay, die in 2010 stopte met voetballen en nu spitsentrainer is, had graag op een betere manier afscheid genomen van Feyenoord en het profvoetbal. "Dat kun je wel stellen, het laatste jaar bij Feyenoord was niet leuk. Ik was fit, voelde me nog goed, maar Mario Been zette me consequent op de bank. Ik wilde natuurlijk altijd spelen, begreep het ook niet", stelt hij in Helden.

"Ik zal jullie iets onthullen", vervolgt Makaay. "In de winter dat ze die Braziliaan uit Zweden (Wanderson, red.) wilden halen, kon ik een heel mooie transfer maken. Nee, de club noem ik niet. Ik was bijna weg, maar koos uiteindelijk voor mijn gezin; de kinderen gingen naar de internationale school, ik was al zo vaak verhuisd. Ik zei dus tegen de club dat ik bleef. Kwam Been naar me toe en zei: 'Wat fijn dat je blijft, ben ik heel blij mee.' Waarom stel je me dan nooit op als je zo blij bent dat ik blijf, zei ik alleen."

De ex-prof eindigde zijn laatste seizoen wel enigszins met opgeheven hoofd met een winnende treffer in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Twente (2-1). "Daarna speelde ik wel weer geregeld. In de laatste wedstrijd tegen Heerenveen maakte ik nog drie doelpunten. Toen had ik mijn besluit om te stoppen al genomen. Ik wilde niet nog zo'n jaar. Ik snap nog steeds niet waarom Been me bijna nooit opstelde. Mijn laatste jaar kun je helaas het dieptepunt noemen van mijn carrière, dat heeft me wel pijn gedaan."