'Kongolo ziet bui al hangen en dreigt met eventueel vertrek bij Feyenoord'
Dat meldt VI

'Kongolo ziet bui al hangen en dreigt met eventueel vertrek bij Feyenoord'

29-07-2015 16:58
23

Martin van Geel haalde deze week Jan-Arie van der Heijden naar Feyenoord en is druk bezig met de komst van Eric Botteghin. Dat is niet alleen goed nieuws voor Giovanni van Bronckhorst.

De nieuwe trainer drong bij de clubleiding aan op versterking voor zijn defensie, maar kampt mogelijk met een luxeprobleem als iedereen fit is. Dat meldt Voetbal International. Het weekblad schrijft dat Van der Heijden meteen tot de bestbetaalde spelers in de Feyenoord-selectie behoort.

Het lijkt niet waarschijnlijk dat Van Bronckhorst een grootverdiener op de bank zet. Sven van Beek is verzekerd van een basisplek en als hij weer fit is, herbergt de selectie van Feyenoord in ieder geval drie verdedigers die in aanmerking komen voor een basisplaats. Van Bronckhorst heeft immers ook nog de beschikking over Terence Kongolo, die het afgelopen jaar samenspeelde met Van Beek.

Als komend seizoen Van der Heijden en Van Beek de voorkeur krijgen, is de kans groot dat Kongolo wordt doorgeschoven naar de linksbackpositie. Dat lijkt echter geen optie. Kongolo heeft al laten weten te willen vertrekken als Van Bronckhorst overweegt hem te gebruiken als linksback. Het is afwachten wat Van Bronckhorst gaat doen met het talent, die in de tussentijd al werd gelinkt aan Galatasaray.