Riedewald overleeft Oostenrijkse aanslag: Ik heb mazzel gehad
"Je hoopt dan dat het meevalt"

Riedewald overleeft Oostenrijkse aanslag: "Ik heb mazzel gehad"

29-07-2015 23:25
4

Jaïro Riedewald mag van geluk spreken dat hij woensdagavond op eigen kracht van het veld kon lopen in de Champions League-wedstrijd tegen Rapid Wien. De jonge Ajax-verdediger was het slachtoffer van een idiote tackle.

Stefan Schwab van Rapid Wien vloog met twee benen in op Riedewald, die al op de grond lag. De Oostenrijker kreeg volledig terecht rood. "Ik zag hem al komen toen ik het duel inging", blikt Riedewald terug in gesprek met SBS6. "Je hoopt dan dat het meevalt. Gelukkig heb ik het overleefd en kon ik verder."

De achttienjarige verdediger kon er na afloop redelijk mee leven. "Het is een mannensport. Ik kwam ook redelijk hard in. Of ik hem nog gesproken heb? Nee. Ik zou het wel op prijs stellen als hij naar me toe zou komen. Ik heb mazzel gehad, want het had veel erger af kunnen lopen."

Ajax gaf in Wenen een 0-2 voorsprong weg en besloot uiteindelijk op 2-2, nadat Schwab rood had gekregen. "We gingen tikken om het tikken, terwijl zij rijp voor de slacht waren. We hadden gewoon voor de derde moeten gaan. Het is wel te merken dat dit een ander podium is. In de Eredivisie gaan die tegengoals misschien over of komt de voorzet niet. Dit is een leermoment."