Ajax-flop veegt straatje schoon: De Boer bestempelde het als gewenningsjaar
"Er was veel meer interesse dan alleen van deze clubs"

Ajax-flop veegt straatje schoon: "De Boer bestempelde het als gewenningsjaar"

30-07-2015 07:16
13

De transfer van Richairo Zivkovic naar Ajax blijft onderwerp van gesprek. De Amsterdammers verhuren de spits dit seizoen aan Willem II, maar de aanvaller veegt zijn straatje in Voetbal International eerst even schoon.

"Ik vind het nu vooral fijn dat ik weer lekker kan voetballen", vertelt Zivkovic na zijn mislukte jaar in Amsterdam. "Het is niet zo dat ik me mislukt voel in De Arena. Integendeel. Vooraf was mijn seizoen door trainer Frank de Boer al bestempeld als gewenningsjaar. Alleen had ik me er zelf meer van voorgesteld. Die verwachtingen zijn er niet uitgekomen. Daarnaast is er natuurlijk behoorlijk wat negativiteit over me heen gekomen. Vaak terecht, soms wat minder. Bij Willem II sta ik voor een nieuwe start."

Dat het de Tilburgers zijn geworden, is opvallend. FC Groningen had ook interesse. "Er was veel meer interesse dan alleen van deze clubs. Uiteindelijk hebben een aantal punten de doorslag gegeven om voor Willem II te kiezen. Eén: het attractieve voetbal waar ik wel in denk te passen. Twee: het feit dat er al vroeg een aardige selectie stond. En drie: het fijne gevoel dat ik had overgehouden aan het gesprek met trainer Jurgen Streppel. FC Groningen is mijn club en dat zal altijd zo blijven, maar ik ben blij in Tilburg."