'Miskoop' en afgeschreven aanvaller neemt bouwend Twente bij de hand
"Het is één van de leukste dingen van het vak"

'Miskoop' en afgeschreven aanvaller neemt bouwend Twente bij de hand

30-07-2015 08:08
2

FC Twente-trainer Alfred Schreuder heeft nog tien dagen om zijn team vorm te geven. De oefenmeester kreeg de lastige taak om van 'overgebleven' Tukkers een elftal te maken. Veel spelers verlieten Twente deze zomer.

In gesprek met TC/Tubantia gaat de coach in op zijn beoogde basis. Daarin is er plaats voor een opvallende naam: Jerson Cabral. Hij leek al afgeschreven en werd bestempeld als grote miskoop. "Cabral oogt veel frisser dan voorheen. Jerson overtuigt ons, hij is één van de gevaarlijkste mensen voorin", zegt de oefenmeester, die 'meer verwacht' van Youness Mokhtar. Waarschijnlijk vormt Cabral samen met Shadrach Eghan (spits) en Tim Hölscher de voorhoede. 

Schreuder heeft wat betreft het middenveld een luxeprobleem. Hakim Ziyech, Renato Tapia, Kamohelo Mokotjo, Jelle van der Heyden, Kyle Ebecilio en Felipe Gutiérrez staan op de loonlijst in Enschede. Ziyech en Gutierrez lijken zeker van een basisplek, Tapia kan mogelijk ook in de achterhoede spelen.

Daar komt Schreuder wat mannen tekort, sowieso op de backposities die worden bezet door Hidde ter Avest en Robbert Schilder. Nick Marsman wordt de doelman. Voor de centrale posities ligt er nog het nodige open. "We gaan nu verder bouwen aan het team. Wie past bij wie? Het is één van de leukste dingen van het vak", weet Schreuder.