Vitesse vol optimisme naar Engeland: Waarom zouden wij geen kans maken?
Vitesse speelt donderdagavond tegen Southampton

Vitesse vol optimisme naar Engeland: "Waarom zouden wij geen kans maken?"

30-07-2015 13:14
14

Vitesse speelt donderdagavond de Europa League-wedstrijd tegen Southampton. Van alle spelers die Peter Bosz tot zijn beschikking heeft, beschikt Maikel van der Werff over de meest recente Europese ervaring.

De verdediger maakte vorig seizoen het Europese avontuur mee met PEC Zwolle, dat al vroeg in de Europa League werd uitgeschakeld door Sparta Praag. "Eén moment in Praag zal mij altijd bijblijven", memoreert de nieuwe aanwinst van Vitesse in het Algemeen Dagblad. "We gingen met de bus vanaf het hotel, onder politiebegeleiding, naar het stadion. Dan zie je de mensen in de stad kijken en op dat moment voel je de spanning groeien en besef je dat het om een heel grote pot gaat."

Van der Werff krijgt tegen Southampton opnieuw de kans om tegen een aansprekende tegenstander te spelen. Hij zegt dat je Vitesse niet moet afschrijven. "Waarom zouden wij geen kans maken? Zij hebben een onwijs goede ploeg, maar wij hebben ook een sterke voorbereiding achter de rug. Je merkt dat iedereen in de groep al een paar weken toeleeft naar de twee wedstrijden."