Twente verrast en weekt 'koele afmaker' met krasje los bij Griekse kampioen
Enschedeërs slaan toe

Twente verrast en weekt 'koele afmaker' met krasje los bij Griekse kampioen

30-07-2015 20:07
4

FC Twente heeft zijn gewenste spits binnen. Michael Olaitan (foto, links) verlaat het Griekse Olympiakos en maakt op huurbasis de overstap naar de club uit Enschede.

Twente heeft een optie tot koop bedongen in de deal met Olympiakos. Olaitan is een 22-jarige jeugdinternational van Nigeria, die door een overschot aan buitenlanders geen uitzicht had op speelminuten in Griekenland. "Een veelzijdige spits. Snel, sterk, technisch vaardig met beide benen en een koele afmaker", licht technisch directeur Ted van Leeuwen toe op de clubsite. "Er was erg veel belangstelling voor hem, maar we hebben hem en Olympiakos ervan kunnen overtuigen voor FC Twente te kiezen."

Niet geheel toevallig kwam de transfer rond nadat Twente en Olympiakos woensdagavond tegen elkaar hadden geoefend. Olaitan speelde niet in dat duel, zoals hij dat de laatste tijd nauwelijks deed. In de derby tegen Panathinaikos op 2 maart vorig jaar raakte de spits buiten bewustzijn, waarna een operatie en een revalidatie van een halfjaar volgde. Inmiddels is Olaitan weer fit. Hij werd afgelopen seizoen uitgeleend aan subtopper Ergotelis.

"Ik volg Michael al vier jaar want ik vind hem een geweldige spits", vervolgt Van Leeuwen. "Heel veelzijdig, zeer gedisciplineerd en koelbloedig. Ik vind het heel bijzonder dat we het voor elkaar gekregen hebben dit talent naar Enschede te halen. Ofschoon hij nog maar 22 jaar is, heeft hij al de nodige ervaring en zijn persoonlijkheid past heel goed in onze kleedkamer. Zijn carrière heeft weer even een zetje nodig."

Ook Olaitan is blij. "Voor mij is deze overgang naar FC Twente een hele mooie nieuwe stap in mijn loopbaan. Na gesprekken met mijn familie heb ik heel bewust voor deze club gekozen. Het Nederlandse voetbal past bij mij, maar ook de speelwijze van FC Twente. De faciliteiten van de club en de sfeer spreken mij erg aan. Ik ben heel gemotiveerd mij dit seizoen te laten zien aan de supporters, ik hoop veel te scoren voor de club."