Afzegging topspits kwam hard aan: Wie weet als ik voor Ajax had gekozen?
"Twee maanden later ging ik naar Bayern"

Afzegging topspits kwam hard aan: "Wie weet als ik voor Ajax had gekozen?"

01-08-2015 08:46

Roy Makaay kon in 1995 na twee succesvolle seizoenen bij Vitese naar Ajax, maar koos ervoor om in Arnhem te blijven. Twee jaar later maakte hij de stap naar Tenerife. De aanvaller, nu spitsentrainer bij Feyenoord, blikt nu terug op zijn keuze.

"Wie weet als ik in 1995 voor Ajax had gekozen? Ik werd die zomer gebeld door Louis van Gaal dat hij bij me thuis wilde komen om te praten over Ajax. Hij wilde me leren kennen en vertelde waarom hij me wilde", aldus Makaay tegenover Helden Online. "We hebben een heel goed gesprek gehad, maar Ajax had toen Finidi George, Patrick Kluivert, Marc Overmars, en ook nog Nwankwo Kanu. En die ploeg had net de Champions League gewonnen."

"Van Gaal wilde me overigens voor alle drie de aanvallende posities halen. Toch heb ik een week later afgebeld, tegen het advies van iedereen in. Ik was net basisspeler bij Vitesse, wilde zeker spelen en niet het risico van de bank nemen. Van Gaal was erg teleurgesteld. 'Niemand zegt Ajax af en die kans krijg je misschien nooit meer', zei hij."

"In 2003 heeft Van Gaal me geprobeerd naar Barcelona te halen, tijdens dat voetvolleytoernooi op Aruba. Barcelona, Valencia en Bayern München wilden me hebben. Van Gaal zei toen trouwens dat hij Bayern ook een schitterende club vond en hij wees me toen op de grootsheid van München. Uiteindelijk koos Barcelona voor een Catalaan, ik geloof Dani van Mallorca. Ze wilden niet nog een Nederlander en twee maanden later ging ik naar Bayern", lacht de spits tot slot.