'AZ moet zich richten op nieuw doelwit na stellige 'nee' uit Denemarken'
Aldus de directeur van Esbjerg

'AZ moet zich richten op nieuw doelwit na stellige 'nee' uit Denemarken'

01-08-2015 13:33
6

AZ moet de komst van Ryan Johnson Laursen uit het hoofd zetten. Althans, dat is de boodschap van Esbjerg, de Deense werkgever van de vleugelverdediger. 

Afgelopen week werd er door AZ een eerste bod gedaan op de 23-jarige back, zo beweren Deense media. Esbjerg heeft die aanbieding van tafel geveegd en zou Earnest Stewart, directeur voetbalzaken in Alkmaar, inmiddels ook hebben laten weten dat een transfer sowieso onbespreekbaar is. 

"Ik zie dit hele verhaal als een gesloten boek", wordt Esbjerg-directeur Niels-Erik Søndergaard zaterdag geciteerd in dagblad Tipsbladet. "We willen onze beste spelers behouden. Ryan ligt hier nog vast tot de zomer van 2019."

Jeugdinternational Johnson Laursen zou ook in de belangstelling staan van clubs uit Spanje en Duitsland. AZ meldde eerder deze week dat het met de opbrengst van Steven Berghuis - hij verkaste voor ongeveer zes miljoen euro naar Watford - de transfermarkt op wil gaan. Het aantrekken van één of twee vleugelverdedigers heeft prioriteit, aldus Stewart.