Rentree Robben verziekt: Op het einde moet je je leven geven
Nederlander scoort, maar is desondanks niet blij

Rentree Robben verziekt: "Op het einde moet je je leven geven"

02-08-2015 07:24

Hoewel Arjen Robben zijn rentree bij Bayern München zaterdagavond opluisterde met een treffer, stond hij na afloop van de Super Cup-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg met een rotgevoel de media te woord. De aanvaller kon namelijk niet voorkomen dat Bayern na strafschoppen onderuit ging.

Doordat Nicklas Bendtner in de slotminuut de treffer van Robben ongedaan maakte (1-1), moesten penalty's de beslissing brengen. Wolfsburg bleek daarin de sterkste. "Ik ben behoorlijk teleurgesteld", citeert Voetbal International Robben in Duitse media. "Dit mogen we niet verliezen, op het einde moet je je leven geven om die winst te pakken. Maar dat is voetbal hè, in een minuutje kan de hele wedstrijd op z'n kop staan."

Volgens de Nederlander had Bayern op basis van het spelbeeld recht op meer. "Al met al moeten we kritisch zijn: we hadden het eerder moeten beslissen. Daar hadden we de kansen voor, bij 2-0 was het helemaal voorbij geweest." Ook trainer Josep Guardiola baalde. "Natuurlijk zijn de beker, de competitie en de Champions League belangrijker. Maar een prijs is een prijs. We hadden kansen. Heel veel kansen. Maar proficiat aan Wolfsburg, ze hebben het goed gedaan."