Twente-fans mogen zich verheugen: We hebben het hier over een topspeler
Aldus een sportjournalist uit Ghana

Twente-fans mogen zich verheugen: "We hebben het hier over een topspeler"

02-08-2015 10:54
2

Uit het niets kwam FC Twente afgelopen vrijdag met Thomas Agyepong op de proppen. De Ghanese vleugelspits wordt voor één seizoen gehuurd van Manchester City. 

El Akyereko Frimpong, sportjournalist uit het vaderland van Agyepong, is behoorlijk enthousiast over de jonge aanvaller. "Agyepong is duidelijk een groot talent. Hij komt uit dezelfde jeugdopleiding als Divine Naah (Manchester City-huurling van NAC Breda, red.). De eigenaren van die academie zijn Brits, vandaar dat ze een overeenkomt hebben liggen met Manchester City. Spelers tekenen daar meestal voor vijf jaar", vertelt hij in gesprek met Twente Insite. 

"Hij heeft veel kwaliteiten. Hij is briljant op beide flanken en heeft een neusje voor de goal. Technisch is hij vaardig en hij weet wat er van hem verwacht wordt. Hij kan het spel ook goed verleggen. Agyepong is doelgericht met de bal en hij heeft visie. Als het moet kan hij ook meeverdedigen. Is hij fit, dan hebben we het hier over een topspeler", besluit Frimpong. 

De fans van Twente moeten nog even geduld hebben voordat ze Agyepong daadwerkelijk in actie zien. De Afrikaan herstelt momenteel van een voetbreuk en naar verwachting niet inzetbaar tot medio september.