FC Twente verrast wéér met komst van vleugelspits uit Manchester
Ghanees wordt één jaar gehuurd

FC Twente verrast wéér met komst van vleugelspits uit Manchester

31-07-2015 18:08
5

FC Twente is op dreef. De club uit Enschede legde donderdag al Michael Olaitan vast, vrijdag heeft de club de komst van Thomas Agyepong bekend gemaakt. De negentienjarige Ghanees wordt voor één seizoen gehuurd van Manchester City. 

Twente meldt via de officiële kanalen dat de achterban nog wél even geduld moet hebben. Agyepong, inzetbaar op beide vleugels, kampt momenteel met een voetbreuk en is naar verwachting in september pas speelklaar. 

"Dat Thomas niet aan het begin van de competitie inzetbaar is jammer, maar geen reden om deze buitenkans aan ons voorbij te laten gaan. Dit kan een hele bijzondere speler in de Eredivisie worden", licht technisch manager Ted van Leeuwen toe. 

"Een opwindende speler van hoog kaliber, voor wie de mensen naar het stadion komen: snel, explosief, comfortabel aan de bal, doelgericht en een harde werker, ook defensief. Hij is moedig, optimistisch, wil altijd de bal wel hebben en is fysiek sterk.

"Ook zijn statistieken geven een hoog rendement te zien. Een prettige persoonlijkheid en een winnaar bovendien, die niet voor niets aanvoerder van de nationale Ghanese jeugdploegen is", besluit Van Leeuwen. "Manchester City heeft grote plannen met hem en zag hem graag gelanceerd worden via FC Twente in de Eredivisie."