'Boëtius weigerde prachtig contract en kon tot best betaalde spelers behoren'
Boëtius wilde weg

'Boëtius weigerde prachtig contract en kon tot best betaalde spelers behoren'

03-08-2015 07:45
15

Feyenoord wilde Jean-Paul Boëtius graag behouden, maar de speler zag voor zichzelf geen toekomst meer bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. De buitenspeler wordt aan FC Basel verkocht voor een bedrag van circa 2,5 miljoen euro.

Boëtius kreeg bij Feyenoord alle kansen om zijn contract te verlengen, weet De Telegraaf. Het dagblad stelt dat hij zelfs een nieuwe verbintenis kon krijgen waarmee hij bij de beter betaalde spelers van de club zou gaan horen. Liefst vier zaakwaarnemers van Boëtius kwamen over de vloer bij technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord. Maar tot een akkoord kwamen de Rotterdammers nooit.

De flankaanvaller hoopte op een salaris dat aanmerkelijk hoger lag dan het salaris van generatiegenoten van Feyenoord die wel in de basis staan. Feyenoord wilde Boëtius ook niet transfervrij laten gaan na het seizoen. Eenzelfde scenario wacht nu met Tonny Vilhena, die ook een contract tot medio 2016 heeft bij Feyenoord. Vilhena wil zich niet richten op de linksbackpositie en dreigt dezelfde weg als Boëtius te bewandelen.