'Na mijn debuut tegen Ajax niet gedacht dat ik naar Basel zou gaan'
"Dit is voor mij de ideale stap"

'Na mijn debuut tegen Ajax niet gedacht dat ik naar Basel zou gaan'

03-08-2015 09:42
5

Feyenoord vangt ongeveer 2,5 miljoen voor jeugdproduct Jean-Paul Boëtius, die zijn heil elders zoekt en overstapt naar FC Basel. Het is een bewuste keuze, zo geeft de buitenspeler aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Dit is voor mij de ideale stap", zegt Boëtius, die maandag een medische keuring ondergaat en voor vier jaar kan tekenen, in het Algemeen Dagblad. Eljero Elia wordt als zijn ideale opvolger gezien. "Mijn tijd bij Feyenoord is niet gelopen zoals ik had verwacht. Toen ik mijn debuut maakte tegen Ajax, dacht ik niet dat ik nu naar Basel zou gaan, maar zo loopt het soms in de voetballerij."

"Bij Feyenoord zat ik in een neerwaartse spiraal. Er was veel interesse vanuit de grote voetballanden, maar ik denk dat ik bij Basel het meeste perspectief heb. Het is een ploeg die vaak Europees meedoet en ik denk dat de kans op speeltijd hier het grootst is", aldus Boëtius. Hij neemt Giovanni van Bronckhorst niks kwalijk. "De trainer moest naar de toekomst kijken. Ik had een aflopend contract en iedereen kijkt naar zijn eigen belang. Het is jammer dat ik nu wegga, maar Feyenoord zal altijd mijn club blijven."