Boëtius vertrekt met stille trom: Niet tot een gesprek met Gio gekomen
"Dat waren hele andere tijden"

Boëtius vertrekt met stille trom: "Niet tot een gesprek met Gio gekomen"

03-08-2015 19:45
12

Jean-Paul Boëtius had een jaar geleden niet kunnen bevroeden dat hij maandag 3 augustus 2015 de overstap naar FC Basel zou maken. Dat zegt de vertrokken Feyenoorder tegen FOX Sports.

Kort voor zijn vlucht naar Zwitserland, waar hij maandagavond werd gepresenteerd, gaf Boëtius een reactie op zijn transfer. "Het is iets anders gegaan dan ik gewild had. Dat waren hele andere tijden", verwijst hij naar de periode na zijn doorbraak in De Kuip, toen het de inmiddels 21-jarige aanvaller sportief nog voor de wind ging.

Boëtius voelde het afgelopen jaar geen vertrouwen meer. "Het echte gevoel en de uitdaging ontbraken op een gegeven moment. Je moet je als een echte meerwaarde voelen voor de ploeg."

Een goed gesprek met Giovanni van Bronckhorst, die eerder dit jaar Fred Rutten opvolgde als hoofdtrainer van Feyenoord, had wellicht uitkomst kunnen bieden. Dat kwam er echter niet van. "In de voorbereiding is het altijd moeilijk en druk. We zijn uiteindelijk niet tot dat gesprek gekomen. Of dat gesprek iets had uitgemaakt, durf ik niet te zeggen."