Dure fout Gudelj: Ik stond aan de verkeerde kant en had hem moeten aanpakken
Serviër leidt nederlaag in

Dure fout Gudelj: "Ik stond aan de verkeerde kant en had hem moeten aanpakken"

05-08-2015 00:54
11

Nemanja Gudelj bracht Amsterdam in extase met de gelijkmaker tegen Rapid Wien. Het waren slechts twee mooie minuten, want niet veel later deelden de Oostenrijkers de genadeklap uit. En dat na een dekkingsfout van nota bene Gudelj.

Jurre de Ruiter
AMSTERDAM

De Serviër stond aan de verkeerde kant te dekken, waardoor Louis Schaub de beslissende 2-3 kon noteren. "Dat doelpunt gaven we te makkelijk weg", baalde Gudelj na afloop in de mixed zone, waar ook VoetbalPrimeur aanwezig was. "Ik twijfelde nog of ik hem ging neerhalen of op de achterste mensen moest vertrouwen. Ik stond aan de verkeerde kant te dekken. En achteraf gezien had ik hem moeten aanpakken."

"Dit is heel zuur", vervolgde de miljoenenaanwinst, die opnieuw op de bank moest beginnen. Met de 2-2 leek hij het ongelijk van de trainer bewijzen, maar niet veel later bewees hij weer het tegendeel. Een kwestie van onoplettendheid? "Nee, ik dacht direct: we zijn er nog niet. We moeten nog een keer scoren. Maar we geven de goals uiteindelijk te makkelijk weg, dus dan kun je stellen dat dit terecht is."

En nu? De Europa League in? "Iedereen wil graag in de Champions League spelen, maar je moet nu vooruit kijken en het beste eruit halen wat er te halen valt", probeert Gudelj optimistisch af te sluiten. Ajax hoort vrijdag welke ploeg de tegenstander is in de laatste voorronde van het tweede Europese clubtoernooi.

Lees ook: Ajax-rapport: zes onvoldoendes met Sinkgraven als dieptepunt