'Feyenoord heeft akkoord met speler nummer drie; bal ligt nu bij verdediger'
Aldus het AD

'Feyenoord heeft akkoord met speler nummer drie; bal ligt nu bij verdediger'

05-08-2015 08:09
28

Feyenoord hoopt dat Eric Botteghin een transfer naar De Kuip weet te forceren. De Braziliaanse verdediger mag op dit moment onder geen beding vertrekken bij zijn club FC Groningen. 

Zelf hebben de Rotterdammers al lang en breed een persoonlijk akkoord met de stopper, zo weet het Algemeen Dagblad. Botteghin kan bij de formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst een 'prachtig' salaris tegemoet zien, zo weet hij inmiddels. 

Feyenoord verwacht uiteindelijk ongeveer twee miljoen euro te moeten betalen voor de Zuid-Amerikaan, al heeft het nog altijd geen akkoord met Groningen. Botteghin zou technisch directeur Martin van Geel hebben verteld dat hij van de Trots van het Noorden de belofte heeft gekregen dat hij mocht vertrekken als er een mooie club voor hem zou aankloppen in de Euroborg. Daarom hoopt Feyenoord nu dat Botteghin zijn droomtransfer 'met woorden kan afdwingen'.

"Dit is een geweldige kans voor me. Ik wil dolgraag deze stap maken", benadrukt de oud-speler van onder meer PEC Zwolle in de ochtendkrant. Feyenoord wil naast Botteghin ook Michiel Kramer en Eljero Elia op korte termijn naar De Kuip halen. Met beide spelers is de club er reeds uit over de contractuele voorwaarden.