'Elia levert gigantisch bedrag in; Van Geel verzint lucratieve constructie'
Aanvaller zou 2,8 miljoen verdienen bij Werder

'Elia levert gigantisch bedrag in; Van Geel verzint lucratieve constructie'

05-08-2015 08:43
8

Diverse media verwachten dat Eljero Elia woensdag of donderdag zijn transfer naar Feyenoord afrondt. De vleugelspits zal een fors deel van zijn aanzienlijke Werder Bremen-salaris moeten inleveren om de overstap naar Rotterdam mogelijk te maken. 

Feyenoord heeft daarom zijn best gedaan om Elia een aanbieding te doen die zo aantrekkelijk mogelijk is. Volgens het Algemeen Dagblad kan de 28-jarige aanvaller de nodige bonussen tegemoet zien. Op die manier zou zijn jaarloon onder de streep uiteindelijk toch kunnen uitkomen op ongeveer één miljoen euro. 

Martin van Geel, technisch directeur in De Kuip, hield Elia het verhaal van Graziano Pellè voor. De boomlange spits leverde eveneens fors in om enkele jaren terug in Rotterdam-Zuid aan eerherstel te werken. Wat volgde waren twee uiterst succesvolle seizoenen én een lucratieve overstap naar de Premier League. Voor Elia zou dat scenario ook in het verschiet kunnen liggen. Om de aanvaller helemaal over te halen zou Feyenoord óók overwegen hem een deel van de transfersom te geven als hij daadwerkelijk straks weer een stap zet, zo weet het AD. 

Elia verdient bij Werder Bremen naar verluidt 2,8 miljoen per jaar. Bij de Noord-Duitse middenmoter stond de voormalig international van Oranje nog elf maanden onder contract. De rol van de oud-speler van FC Twente en ADO Den Haag was in de Bundesliga echter compleet uitgespeeld.