Update: Peters reageert op Portugese onthutsing: 'Konden me niet meer betalen'
Aldus sportkrant Record

Update: Peters reageert op Portugese onthutsing: 'Konden me niet meer betalen'

05-08-2015 10:55
9

Het Portugese avontuur van Cas Peters is uitgedraaid op een sportieve ramp. Een maand geleden tekende de Nederlandse aanvaller een contract bij Nacional, inmiddels zou die club er voor hebben gekozen om de wegen per direct te laten scheiden. 

Dat meldt sportkrant Record woensdag althans. De 22-jarige Peters scoorde vorig seizoen aan de lopende band namens FC Emmen. Diverse clubs wilden de transfervrije linkspoot maar al te graag inlijven deze zomer. Peters verraste met een overstap naar Nacional, de club waar wereldster Cristiano Ronaldo een deel van zijn opleiding genoot. 

Wat precies de reden is achter de verbazingwekkende beslissing van Nacional, weet ook Record niet. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen was Peters, oud-speler van onder meer De Graafschap, nota bene één van de uitblinkers bij de eilandclub. Het gerucht gaat dat de technische staf tot de conclusie is gekomen dat de aanwinst niet binnen het profiel van de club past. 

Door het vertrek van Peters lonkt er nu voor hem mogelijk een kans in de Eredivisie. Onder meer Heracles Almelo, FC Utrecht, PEC Zwolle en sc Heerenveen werden eerder deze zomer genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers voor de aanvaller. 

Update 10.55: Peters heeft tegenover RTV Drenthe bevestigd dat hij per direct vertrokken is bij Nacional. "De club kon me niet meer betalen. De trainer was zeer tevreden over mij. Dit is erg jammer. Ik scoorde in de voorbereiding zes maal uit acht halve wedstrijden", aldus de gedesillusioneerde aanvaller.