Ajax plaatst zich met pijn, moeite en juichende Cillessen voor Europa League

Ajax plaatst zich met pijn, moeite en juichende Cillessen voor Europa League

27-08-2015 19:48
99

Ajax heeft met pijn en moeite de groepsfase van de Europa League bereikt. In Tsjechië was het overleven, maar FK Jablonec werd op een 0-0 gelijkspel gehouden.

Dat was nipt voldoende voor toegang tot het hoofdtoernooi van de Europa League, waar vrijdagmiddag voor wordt geloot. Weer was het niet groots wat Ajax liet zien, maar de Amsterdammers hielden de nul en dat was aan het einde van de rit voldoende door de 1-0 zege van een week geleden. Arek Milik maakte toen de enige en dus winnende treffer.

Wedden

Meer odds

Het duel in Tsjechië kwam moeizaam op gang voor beide ploegen, die bang leken om een fout te maken. Na de rust ontbrandde het duel echter in alle hevigheid. Jaïro Riedewald kreeg de bal op zijn hand en werd daarvoor bestraft met een penalty. Die werd echter gemist door Jablonec. Middenvelder Jan Gregus mikte de bal op de paal, wat met groot gejuich werd onthaald door Jasper Cillessen. De doelman 'stopte ' de eerste penalty in zijn carrière.

Nog amper bekomen van de schrik moest Ajax door met tien man. Riechedly Bazoer pakte zijn tweede gele kaart en kon douchen. Milik werd vervolgens gewisseld voor Ricardo van Rhijn, een teken dat Frank de Boer er alles aan deed om de boel achterin op slot te gooien. Dat lukte aardig, al moest Cillessen in de slotfase nog een gevaarlijke vrije trap uit zijn doel ranselen.

Ondanks dat was Ajax de bovenliggende partij, ook met tien man. Joël Veltman en Mitchell Dijks kregen droomkansen op het beslissende uitdoelpunt, maar hielpen die op enkele meters van de doellijn vakkundig om zeep. Viktor Fischer miste vervolgens oog-in-oog met de doelman van Jablonec. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer, waardoor Ajax vrijdag in de koker zit voor de loting voor de groepsfase van de Europa League.