Van Gaal ergert zich: Het is verschrikkelijk, dit is de waarheid van de media

Van Gaal ergert zich: "Het is verschrikkelijk, dit is de waarheid van de media"

28-08-2015 00:00
5

Louis van Gaal kan niet lachen om de talloze persiflages die over hem de ronde doen. Dat laat de manager van Manchester United weten in Linda's Zomerweek op RTL4.

Van Gaal komt regelmatig voor in hilarische sketches, onder meer vanwege zijn opmerkelijke oneliners in het Engels. In één van de persiflages wordt hij neergezet als een onbeschofte man, die zich in steenkolenengels ergert aan het feit dat hij niet herkend wordt.

"Het is verschrikkelijk. Ik zal nooit zoiets zeggen. Ik zou me nooit beroepen op mijn bekendheid. Dit is de waarheid van de media. Die bevestigen dat iedere keer weer", bromt Van Gaal, die niet vindt dat er iets mis is met zijn Engels. "Geloof mij: iedereen verstaat mij en iedereen vindt het leuk als ik Hollandse uitdrukkingen vertaal."

Ook over het 'respectniveau' in Nederland heeft hij zijn mond vol. "In Engeland, Duitsland en in Spanje gaan ze niet op de persoon af, ze kijken naar wat je presteert. Het respect in Nederland voor de medemens is toch naar een laag niveau afgegleden."