De Graafschap slaat flinke slag met 'ster uit Portugal': Elke dag in de krant

De Graafschap slaat flinke slag met 'ster uit Portugal': "Elke dag in de krant"

28-08-2015 09:53
1

De Graafschap heeft een flinke slag op de transfermarkt geslagen. De Doetinchemmers legden de gewilde aanvaller Cas Peters vast en wisten onder meer Roda JC Kerkrade af te troeven. In een uitgebreid interview geeft de aanwinst aan waarom hij voor De Graafschap koos.

"Ik was begin juli in gesprek met De Graafschap en daar had ik toen al een goed gevoel bij. Maar ineens kwam er belangstelling uit Portugal", wijst Peters in gesprek met de Gelderlander naar de interesse van CD Nacional. Hij vertrok naar Portugal. "Ik scoorde zes keer in oefenwedstrijden en de trainer was ook erg tevreden. Ik stond elke dag wel met een interview in de krant. Maar ineens moest ik bij de voorzitter komen. Die zei dat ik een nieuw contract kreeg en beduidend minder zou gaan verdienen. Blijkbaar hadden ze geldproblemen."

Peters accepteerde het niet en keerde gedesillusioneerd huiswaarts. Wigan Athletic nam hem op proef, terwijl er ook interesse uit Bulgarije was. De stage bij Wigan ging goed. "Ik kon blijven. Maar toen ik dinsdagavond op mijn hotelkamer lag had ik geen fijn gevoel. Ik wilde terug naar Nederland, dicht bij mijn familie en vrienden zijn en lekker voetballen. Mede daarom ging het afgelopen seizoen bij FC Emmen ook zo goed."

Peters maakte afgelopen seizoen 23 goals voor Emmen en zal  nog eens naar het buitenland verkassen als de kans zich voordoet. "Ik wil zeker nog een keer in het buitenland voetballen, maar na wat er nu allemaal is gebeurd, ben ik blij dat ik bij De Graafschap getekend heb. Het is een fijne club en ik ben er direct goed opgevangen. Ik ben blij dat ik voor m'n gevoel heb gekozen", besluit Peters.