Vuurproef voor Feyenoord: Tekenen van een ploeg die zich heel snel ontwikkelt

Vuurproef voor Feyenoord: "Tekenen van een ploeg die zich heel snel ontwikkelt"

28-08-2015 10:07
8

Na negen punten uit drie competitieduels stijgen de verwachtingen bij Feyenoord. Aanvoerder Dirk Kuyt durft de Rotterdamse formatie echter nog niet neer te zetten als dé titelkandidaat. 

Zondag staat er een mooie test op het programma voor Feyenoord. Dan gaat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst op bezoek bij regerend landskampioen PSV. "Vorig seizoen bedroeg het verschil 27 punten tussen beide clubs. We gaan naar Eindhoven om te laten zien dat het gat kleiner is geworden. Alle ogen zullen op ons gericht zijn", vertelt Kuyt aan Voetbal International. 

"Dat is altijd zo als Feyenoord ook maar een beetje presteert. Dan merk je dat de verwachtingen omhoog schieten. Hoort ook wel bij zo'n grote club, denk ik", gaat de routinier verder. "Al zul je mij niet horen roepen dat we wel eventjes kampioen zullen worden. Ik heb wel serieus het gevoel dat dit een heel mooi seizoen kan worden voor ons. Dromen mag natuurlijk altijd. En dromen doen we volop bij Feyenoord."

De eerste maanden na zijn rentree in De Kuip hebben Kuyt veel vertrouwen gegeven. "We hebben nu een uitgebalanceerde selectie. Een die het vermogen heeft het goede moment af te wachten. Vorig seizoen liet Feyenoord veel punten liggen tegen de mindere tegenstanders. Nu pakken we de volle winst tegen FC Utrecht en SC Cambuur. Dat het spel nog niet heel goed was, zegt me niet zo veel. Geen enkel elftal speelt 34 duels goed. We winnen wél. Dat zijn tekenen van een ploeg die zich heel snel ontwikkelt."