Dost geeft Huntelaar het nakijken en voegt zich na klinkende zege in illuster rijtje

Dost geeft Huntelaar het nakijken en voegt zich na klinkende zege in illuster rijtje

28-08-2015 22:20
2

VfL Wolfsburg is in de ban van de aanstaande transfer van Kevin De Bruyne, maar vrijdagavond werd tussendoor een 3-0 zege geboekt op Schalke 04. Het duel tussen Wolfsburg en Schalke betekende een onderonsje tussen de Nederlanders Bas Dost en Klaas-Jan Huntelaar. Eerstgenoemde vertolkte een hoofdrol in de 3-0 zege op Schalke 04.

De Bruyne was door trainer Dieter Hecking niet eens meer opgenomen in de wedstrijdselectie, aangezien hij naar alle waarschijnlijkheid zeer spoedig naar Manchester City vertrekt. De Belg, die zijn plaatsje op de tribune opzocht, zag Dost na een kwartier de score openbreken. De Nederlander nam de bal vanuit de lucht vol op de slof, Dost heeft inmiddels zestien competitietreffers gemaakt in het jaar 2015. In de top vijf Europese competities wisten alleen Messi, Ronaldo, Griezmann en Toni vaker het netje te vinden. Dat zocht Infostrada Sports uit. Opvallend is het feit dat Dost niet is opgenomen in de selectie van Oranje.

Het lukte Schalke maar niet om de touwtjes in handen te nemen en zodoende was ook Huntelaar onzichtbaar. Vlak na rust deelde Wolfsburg al de genadeklap uit. Ricardo Rodriguez benutte een strafschop en Timm Klose kreeg de 3-0 achter zijn naam.