NEC verkoopt verraste middenvelder: Had hier niet op gerekend

NEC verkoopt verraste middenvelder: "Had hier niet op gerekend"

29-08-2015 17:30
5

NEC heeft Tom Daemen vlak voor het verstrijken van de transferdeadline aan Go Ahead Eagles verkocht. De middenvelder tekent bij de eerstedivisionist een contract voor twee seizoenen, met een optie op nog een jaar.

Volgens de Nijmeegse eredivisionist is het beter voor beide partijen dat Daemen zijn geluk elders gaat zoeken. "Na een fantastisch seizoen in de Jupiler League kreeg Tom in de huidige samenstelling van de selectie minder speeltijd", verklaart algemeen directeur Bart van Ingen in een persbericht.

Daemen zegt zelf niet te hadden verwacht op een zijspoor te belanden. "Ik had daar om eerlijk te zijn niet op gerekend", aldus de dertigjarige middenvelder op de website van zijn management Wasserman. "Ik had naar mijn mening een sterk jaar achter de rug, was ook klaar voor de Eredivisie, maar de trainer koos toch voor een andere optie op mijn plek. Dat is uiteraard zijn goed recht. Maar echt tevreden was ik er niet mee. Vandaar dat ik begon te twijfelen of ik dit wel wilde."

Daemen speelde van 2002 tot 2006 voor Fortuna Sittard en kwam vervolgens uit voor MVV. Na omzwervingen op Cyprus keerde hij in 2014 terug in Nederland om bij NEC te gaan spelen. Daarmee beleefde hij een uiterst succesvol seizoen met het kampioenschap in de Jupiler League.