Chelsea loopt weer averij op; hoofdrollen voor Afellay en Lens

29-08-2015 17:57
3

Chelsea is uiterst beroerd aan de Premier League begonnen. De ploeg van coach José Mourinho leed zaterdag alweer de tweede nederlaag van het seizoen, thuis tegen Crystal Palace: 1-2.

Bakary Sako schoot de bezoekers na 65 minuten op voorsprong en nadat Radamel Falcao tien minuten voor tijd Chelsea op gelijke hoogte bracht, was het Joel Ward die binnen twee minuten Crystal Palace alweer op 1-2 zette. Chelsea staat nu dertiende met slechts vier punten.

Koploper Manchester City won thuis eenvoudig met 2-0 van Watford. Raheem Sterling zorgde vlak na rust met zijn eerste treffer voor City voor de 1-0. Fernandinho verdubbelde kort daarna de score. Liverpool ging pijnlijk onderuit tegen West Ham United: 0-3. Al binnen 28 minuten stond een ruime voorsprong op het scorebord door goals van Manuel Lanzini en Mark Noble. Philippe Coutinho (Liverpool) en Noble (West Ham) kregen in de tweede helft rood, waarna Diafra Sakho in de slotfase de 0-3 scoorde.

Er waren ook hoofdrollen voor de Nederlanders in de Premier League. Jeremain Lens bezorgde het Sunderland van Dick Advocaat het tweede punt van het seizoen door in de 53ste minuut de 2-2 te scoren tegen Aston Villa. Ibrahim Afellay bekleedde een negatieve hoofdrol. De middenvelder van Stoke City kreeg in de eerste helft van het duel met West Bromwich Albion (0-1) een rode kaart. Kort daarna moest ook Charlie Adam met rood inrukken.