Eerste 'kandidaat' bij Twente valt al af: 'Lijkt me leuk, maar het is onmogelijk'

Eerste 'kandidaat' bij Twente valt al af: 'Lijkt me leuk, maar het is onmogelijk'

30-08-2015 16:14
5

Alfred Schreuder werd zondagmiddag ontslagen als trainer van FC Twente en dus ligt er een vacature open in Enschede. De club hoeft Gertjan Verbeek in elk geval niet te bellen.

De trainer van VfL Bochum is niet beschikbaar. "Nee, ze hoeven niet te bellen", reageert Verbeek in gesprek met de NOS. "Misschien word ik wel gebeld, maar dat is overbodig. Ik heb bij Bochum een contract tot de zomer van 2016 en die ga ik uitdienen. Ik was als jonge jongen supporter van Twente, dus natuurlijk lijkt het me leuk om daar ooit trainer te worden. Maar nu is dat onmogelijk."

Verbeek voelt mee met Schreuder, die na een lange periode van onrust het veld moet ruimen in de Grolsch Veste. De dramatische start van het nieuwe seizoen (vier duels, één punt) én de kansloze 2-0 nederlaag tegen streekgenoot Heracles Almelo is de oefenmeester uiteindelijk fataal geworden.

"Alfred heeft er alles aan gedaan, maar op een gegeven moment ontstaat er een onhoudbare situatie", zegt Verbeek, die sinds begin dit jaar in Duitsland werkt. "Ik heb het gevolgd en je voelt het aankomen. Ik wens hem voor nu heel veel sterkte. Het is een vervelende periode geweest."