Pröpper: Ik begrijp de boosheid van Elia, maar het was dom dat hij mij raakte

Pröpper: "Ik begrijp de boosheid van Elia, maar het was dom dat hij mij raakte"

31-08-2015 00:10
31

Met een assist en een uitgelokte strafschop was Davy Pröpper zondag goud waard voor PSV. Mede dankzij het sterke optreden van de middenvelder werd Feyenoord met 3-1 verslagen.

Yorick Hokke
EINDHOVEN

Pröpper zag hoe PSV slecht aan het duel in het Philips Stadion begon en al vroeg op achterstand kwam door een eigen doelpunt van Jeffrey Bruma. "Het was een ongelukkig moment, ik schrok wel even", erkent de middenvelder in gesprek met VoetbalPrimeur. Om er vervolgend grijnzend aan toe te voegen: "Maar misschien was het wel de mooiste goal vandaag."

Na de Rotterdamse openingsgoal pakte PSV de draad, onder aanvoering van een uitblinkende Pröpper, goed op. Uit een pass van de spelmaker zorgde Maxime Lestienne nog voor rust voor de verdiende gelijkmaker. "De samenwerking tussen ons verliep inderdaad prima, maar het is ook lekker voetballen met zulke snelle jongens voorin."

Strafschop
Nadat Santiago Arias de Eindhovenaren in de tweede helft op voorsprong had geschoten, viel de definitieve beslissing in de slotfase na een dubieus moment. Pröpper leek na een duel met Eljero Elia gretig naar de grond te gaan, waarna Björn Kuipers PSV een strafschop gaf. Jürgen Locadia maakte vervolgens geen fout.

"Ik werd wel geraakt, daardoor raakte ik mijn eigen been. Toen viel ik. Of het een volledig terechte was? Dat zeg ik niet, maar het had er eentje kunnen zijn", grijnst Pröpper. "Ik begrijp de boosheid van Elia wel, want het was een belangrijk moment. Maar het was dom dat hij mij raakte. Uiteindelijk ben ik blij met de overwinning. De druk, die voelden we wel vandaag."