'Opmerkelijke afspraak: Real moet miljoenen betalen bij afketsen De Gea-deal'

'Opmerkelijke afspraak: Real moet miljoenen betalen bij afketsen De Gea-deal'

31-08-2015 13:50
2

Als Real Madrid en Manchester United maandag niet tot een akkoord komen over David De Gea, verdient de keeper daar een flinke som geld aan. De Spaanse club moet een clausule van tien miljoen euro betalen als De Gea deze transferperiode niet de overstap naar Madrid maakt.

Dat hebben de Madrilenen en de doelman volgens AS afgesproken. Real en United zijn al maanden in onderhandeling over de transfer van de Spaanse goalie. Op de laatste dag van de transfermarkt is er echter nog altijd geen witte rook. Manchester United wil veertig miljoen euro voor de doelman, die nog een contract van een jaar heeft op Old Trafford. 

En dat lijkt voor Real Madrid voorlopig nog een struikelblok. Manager Rafael Benitez en de fans van de Spaanse grootmacht beschouwen het niet als noodzaak dat de club veertig miljoen betaalt voor een speler die volgend jaar gratis afgehaald kan worden. Mogelijk dat het vooruitzicht van het verlies van tien miljoen euro aan De Gea Real doet besluiten om alsnog de volle mep voor de doelman te betalen.